Vijf pijlers voor een fijn CMS | Synigo Pulse
Horizontal line
Horizontal line
10-11-2022 Written by Suzan van Aalten

Vijf pijlers voor een fijn CMS

De afkorting CMS staat voor Content Management Systeem. Voor het Pulse platform, hebben we er ook één (Umbraco). Een CMS waarmee je de persoonlijke werkomgeving van je organisatie kunt beheren; de digitale werkplek, social intranet en data integraties. In het CMS kun je op één plek content en pagina’s plaatsen. Die vervolgens zichtbaar zijn op de desktop-variant, in de Teams-app en de mobiele app. Maar wat maakt een CMS nou fijn? Of beter dan een ander?  
 
We lichten de belangrijke pijlers voor een CMS uit, en geven je een inkijkje in ons CMS voor digitale werkplek, social intranet & data integratie. Begin 2023 brengen we een nieuwe versie van het CMS uit, waar we nu hard aan werken. 
 
1. Gebruiksvriendelijkheid CMS  

‘Het moet wel gebruiksvriendelijk zijn’ – horen wij vaak. Als we kijken naar wat gebruiksvriendelijkheid inhoudt, dan zit dat hem vaak in: overzichtelijkheid, logica, intuïtie, eenvoud en snelheid. Ons CMS is gebaseerd op Umbraco. Het belangrijkste doel van het Umbraco CMS is om een platform te bieden waar je vrijheid hebt om dingen te plaatsen en pagina’s te maken. In plaats van het systeem vol opties en knoppen te zetten, bestaat het systeem maar uit drie onderdelen: 
1. Content  
2. Media  
3. Users & Groups

Als content editor werk je voornamelijk binnen het onderdeel content.  
Daar vind je: 
1. Organization settings: alle bouwstenen van je portal 
2. Content: de daadwerkelijke inhoud van de portal

Esther Jansen Duighuizen – Content Manager bij Talpa Network: ‘‘Je hoeft geen IT-expert te zijn om dit CMS snel onder de knie te krijgen.’’

2. Goed doorzoekbaar  

Een portal kan zowel aan de voor- als aan de achterkant snel een zooitje worden, als je geen structuur toepast. Denk aan logische naamgeving en mapjes, om zaken bij elkaar te bewaren. Dat kan allemaal met ons CMS. Verder is er ook een grote zoekbalk, die door alle content heen zoekt.

3. Vaste bouwstenen  

Doordat het Pulse platform standaard software is, zitten alle onderdelen er standaard in. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk berichtjes en/of hele pagina’s kunt maken. Je schuift het als het ware zo in elkaar. Dit maakt dat je flexibel bent om dingen weer te geven zoals jij dat wilt.

Esther Jansen Duighuizen – Content Manager bij Talpa Network: ‘‘Het is simpel, en je kunt snel items aanmaken. Zo kan ik binnen Talpa Network snel schakelen, als er bijvoorbeeld opeens intern nieuws gedeeld moet worden.’’

4. Veiligheid  

Toegang tot ons CMS is veilig, omdat dit gebeurt op basis van het Microsoft Azure AD systeem van de eigen organisatie. Dit is het eigen systeem voor identificatie en autorisatie. Zo zal een MFA-beleid ook van toepassing zijn op het CMS.  

Het CMS is een klein bouwsteentje van ons platform. Je zou denken dat dit heel Pulse is. Maar nee. Wij gebruiken het CMS puur alleen voor het toevoegen en bewerken van content. De softwarematige verwerking wordt door andere services gedaan.  
5. Support 

Als je ergens niet uitkomt, dan is het handig als je een hulplijn hebt. Bij Synigo Pulse hebben we een tweekoppig support-team, die elke werkdag je vragen beantwoorden. En met je meekijken als je ergens niet direct uitkomt. Shirley en Gijs hebben alles inmiddels wel voorbij zien komen, en adviseren je graag. 

Heb je een inhoudelijke vraag over het Pulse CMS? Neem gerust contact op met Support.  

Of wil je meer weten over het Pulse platform, met bijbehorend CMS om te kijken of het iets voor je is? Neem contact op met Xavier!


Horizontal line
Horizontal line