Wat is de waarde van een goede ICT-partner? | Synigo Pulse
Horizontal line
Horizontal line
12-12-2023 Written by Simon Jansen

De waarde van een goede ICT-partner

Wat is de waarde van een goede ICT-partner? Om dieper op dit onderwerp in te gaan, hebben we een gesprek gehad met onze Sales Director, Roel Baars. Hij staat dagelijks in contact met onze partners en heeft samen met hen al veel bedrijven geholpen.

Wat is volgens jou de waarde van een goede ICT-partner?

Technologie is voortdurend in beweging; een paar jaar geleden lag de nadruk op de transitie naar de cloud (wat nog steeds relevant is). Belgiƫ en Duitsland lopen hierin achter. Nu staat kunstmatige intelligentie centraal, terwijl Teams niet zo lang geleden alles domineerde. Het is bijna onmogelijk om bij te blijven; er gebeurt voortdurend van alles. Daarom is een goede partner essentieel; iemand die helpt bepalen wat voor jou belangrijk is en je assisteert bij de implementatie, zoals bij applicaties en digitalisatie. Vroeger bekeek je je rooster of mededelingen op het prikbord; dat is nu verleden tijd. Een ICT-partner helpt bij het stroomlijnen van dit proces. De overgang naar de cloud betekent een geheel nieuwe manier van werken. Sommige klanten werken nog steeds op een traditionele manier, maar een goede ICT-dienstverlener helpt je om effectiever te werken, bijvoorbeeld met behulp van Pulse, Microsoft, of gewoon een laptop. Voorheen brachten ICT-bedrijven een server, bestelden hardware en koppelden alles aan elkaar. Met de komst van de cloud zijn er veel meer mogelijkheden, wat de rol van de ICT-dienstverlener steeds belangrijker maakt.

Wat zijn de belangrijkste gebieden waar een ICT-partner bij kan helpen?

ICT-bedrijven komen in vele vormen; de een is gefocust op hardware en de ander op software. Het belangrijkste is dat de partner weet wat nodig is, niet te veel en niet te weinig. Een goede ICT-dienstverlener gaat samen met jou op zoek naar de behoeften en leeft zich in jouw situatie in. Een goede ICT-dienstverlener aarzelt ook niet om zich te specialiseren en diep in een onderwerp te duiken.

Waarom zouden klanten een ICT-partner moeten inschakelen in plaats van rechtstreeks een product aan te schaffen?

Het is een rekensom. Ben je bereid om alles zelf te leren? Wij maken technologie, en er zijn duizenden dingen mee mogelijk. Het is voor een organisatie lastig om te weten wat ze precies nodig hebben. Een ICT-partner weet uit ervaring sneller wat een klant of organisatie nodig heeft en kan daar uitstekend advies over geven. Als je het zonder een partner doet, bestaat de kans dat de oplossing niet perfect aansluit bij de wensen. Ook op het gebied van beveiliging speelt een ICT-partner een belangrijke rol. Een ICT-partner vertaalt iets functioneels zoals Synigo naar iets praktisch en helpt ook bij het bepalen van de vorm van presentaties, evenementen of nieuwsberichten. Bijna altijd blijkt er behoefte te zijn aan de expertise van een ICT-bedrijf.

Hoe kan een ICT-partner bijdragen aan de innovatie van een bedrijf?

Door voortdurend te blijven ontwikkelen en op de hoogte te zijn van wat er op de markt gebeurt. Een ICT-partner voorziet je van informatie over de markt en adviseert hoe jouw bedrijf meer kan bereiken met de beschikbare technologieƫn. De samenwerking tussen een partner en bijvoorbeeld een technisch bedrijf zoals Synigo is zeer krachtig. Een ICT-partner staat dichter bij de technologie dan de organisatie zelf en kan daardoor sneller schakelen. Ook kan een partner bepaalde diensten oppakken die een klant niet in huis heeft.

Benieuwd naar wat onze ICT-partners te bieden hebben? Kijk even op onze partnerpagina of neem contact op!


Horizontal line
Horizontal line